Triggerpointtherapie manueel

 

 Diepe massage technieken 

Een andere vorm van triggerpoint therapie is de techniek van 'longitudinale compressie', waarbij triggerpoints met behulp van diepe massage technieken worden uitgeschakeld. 

Deze vorm van manuele therapie is gericht op het masseren van de pijnlijke spierverhardingen, als gevolg van de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints (MTP's). Deze zogenaamde 'spierknopen' zijn geïrriteerde plekken in een stijve of overbelaste spier. De methode van longitudinale compressie wordt toegepast om aanwezige triggerpoints te deactiveren. Met behulp van deze behandelingsmethode wordt de functie van de spier hersteld en de doorbloeding gestimuleerd. Longitudinale compressie is een vorm van triggerpoint therapie, die vooral wordt ingezet voor de behandeling van oppervlakkige triggerpoints.


Pijnklachten behandelen met Fascia Techniek

fascia Techniek is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben. Het kan voor een groot aantal klachten worden ingezet.

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor blokkades in het myofasciale systeem. Het resultaat is een enorme spanning in deze weefsels. Deze spanningen veroorzaken klachten die helaas voor patiënten vaak onbehandeld blijven.

Wat is fascia?

Fascie is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het omhult onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren.
Fascie is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfvaten en dat is ook de reden dat het zo’n belangrijke rol speelt. Er zijn meerdere lagen fascia maar voor myofascial release zijn alleen de oppervlakkige lagen van belang.
De onderhuidse fascie, welke als functie het vasthouden van lichaamsvet en water heeft en die de beweging van de huid over de dieper gelegen weefsels toelaten.
De dieper gelegen fascie, welke de spieren omvat en beweging van spieren mogelijk maakt. De belangrijkste eigenschappen van dit bindweefsel zijn, dat het vorm geeft aan de spieren en de beweeglijkheid van spieren en huid t.o.v. elkaar mogelijk maakt, zodat deze gemakkelijk langs elkaar kunnen glijden. Het bindweefsel dat om en door de spieren loopt is een blauwachtig-wit vlies, de zg. “myofascie”. Deze oppervlakkige fascie kan bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Zo’n beperking in een fascie wordt een “restrictie” genoemd. Restricties ontstaan o.a. door fysieke oorzaken (b.v. trauma, verkeerde belasting, operaties e.d.) of door chemische oorzaken (b.v. voedingsstoornissen, hormonale invloeden e.d.). Ook onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het bindweefsel.
Het weefsel verdikt zich daar, waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. De fascie vormt als het ware een harnas om de spier waardoor deze niet meer vrij kan bewegen.

Myofascial Release verbeterd de structurele integriteit van het lichaam en reikt zelfs tot de verborgen of onderliggende informatie uit het onderbewustzijn. Dit opent voor patiënten de mogelijkheid zichzelf op een dieper emotioneel niveau te leren kennen en de verborgen trauma’s die genezing in de weg staan te verwerken.

 Triggerpointtherapie Emmen

Aangesloten bij: Beroepsverenigingen NMTN, NVST en overkoepelende organisatie's NIBIG en RBCZ

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Parkeren is gratis en kan bij het gebouw of op het grote parkeerterrein, na het bezoek wordt uw kaartje afgestempeld en kunt u het terrein weer verlaten.