Fascia Release

 

 

Myofascial Release

Myofascial Release therapie komt uit Amerika en is een door John F. Barnes P.T. zeer succesvol verder ontwikkelde behandelmethode. Meer dan 140.000 therapeuten zijn inmiddels wereldwijd opgeleid. Myofascial Release is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben. Het kan voor een groot aantal klachten worden ingezet.

Trauma, ontstekingen en chirurgische ingrepen veroorzaken blokkades in het myofasciale systeem. Het resultaat is een enorme spanning in deze weefsels. Deze spanningen veroorzaken klachten die helaas voor patiënten vaak onbehandeld blijven.

Wat is fascia?

Fascie is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het omhult onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren.
Fascie is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfvaten en dat is ook de reden dat het zo’n belangrijke rol speelt. Er zijn meerdere lagen fascia maar voor myofascial release zijn alleen de oppervlakkige lagen van belang.
De onderhuidse fascie, welke als functie het vasthouden van lichaamsvet en water heeft en die de beweging van de huid over de dieper gelegen weefsels toelaten.
De dieper gelegen fascie, welke de spieren omvat en beweging van spieren mogelijk maakt. De belangrijkste eigenschappen van dit bindweefsel zijn, dat het vorm geeft aan de spieren en de beweeglijkheid van spieren en huid t.o.v. elkaar mogelijk maakt, zodat deze gemakkelijk langs elkaar kunnen glijden. Het bindweefsel dat om en door de spieren loopt is een blauwachtig-wit vlies, de zg. “myofascie”. Deze oppervlakkige fascie kan bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Zo’n beperking in een fascie wordt een “restrictie” genoemd. Restricties ontstaan o.a. door fysieke oorzaken (b.v. trauma, verkeerde belasting, operaties e.d.) of door chemische oorzaken (b.v. voedingsstoornissen, hormonale invloeden e.d.). Ook onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het bindweefsel.
Het weefsel verdikt zich daar, waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. De fascie vormt als het ware een harnas om de spier waardoor deze niet meer vrij kan bewegen.

Myofascial Release verbeterd de structurele integriteit van het lichaam en reikt zelfs tot de verborgen of onderliggende informatie uit het onderbewustzijn. Dit opent voor patiënten de mogelijkheid zichzelf op een dieper emotioneel niveau te leren kennen en de verborgen trauma’s die genezing in de weg staan te verwerken.

De combinatie van Myofascial Release, Cranio sacraaltherapie en Myfoascial  

 

Triggerpointtherapie Emmen

Aangesloten bij: Beroepsverenigingen NMTN, NVST en overkoepelende organisatie's NIBIG en RBCZ

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Parkeren is gratis en kan bij het gebouw of op het grote parkeerterrein, na het bezoek wordt uw kaartje afgestempeld en kunt u het terrein weer verlaten.